Aktuelle saker

Høyden i Teknisk Ukeblad

Flott artikkel om vårt medlem Høyden AS i Teknisk Ukeblad.

Her er et utdrag fra artikkelen der Ola Østtveit Agledahl forklarer noen av fordelene med å tilrettelegge bygg for tilkomstteknikere med tau:

  • Fortetting i byene gjør det verre å komme til med fasadeheiser, lifter og kranbiler. En tilkomsttekniker har med seg alt hun eller han trenger i sekken.
  • Moderne arkitektur tar ikke hensyn til driftspersonellet. Høyere bygg, utkraginger og vinklede fasader er krevende å vaske og vedlikeholde med tradisjonelle metoder.
  • En tilkomsttekniker bruker ikke strøm og er det mest miljøvennlige alternativet for rengjøring og vedlikehold av for eksempel fasader, sjakter, bruer og hoppbakker.
  • En tilkomsttekniker er heller ikke utsatt for driftsstans på grunn av feil med automasjon eller elektrisk anlegg.

Hele artikkelen kan leses her: 

Nå trekkes fasadeklatrere inn i bygg-prosjekteringen. – De besitter en unik kompetanse - Tu.no 

Les mer >
 

Falske kurstilbydere

FISAT og IRATA opplever for tiden at de får mange henvendelser fra personer som etterspør gyldigheten på nettsider/URL adresser som påstår at de tilbyr anerkjente kurs i henhold til sine bransjestandarder. I mange tilfeller resulterer dette i at personer blir villedet til å betale store summer for opplæring som ikke er anerkjent verken av FISAT eller IRATA.

Vi er ikke kjent med at dette gjelder Soft Sertifisering også, men for å bidra til å beskytte personer mot svindelforsøk, går vi sammen med de andre ledende europeiske leverandørene av Tilkomstteknikk å informerer om dette. 

Kurs i Tilkomstteknikk

Når man søker på nettet etter kurs i tilkomstteknikk godkjent av Anetva, Irata, Fisat eller Soft Sertifisering, bruk følgende nettsider for å verifisere om bedriften er en godkjent kurstilbyder:

www.anetva.org

www.irata.org

www.fisat.de

www.softsertifisering.no

RAPPORTER
Hvis du finner noen andre nettsider/URL adresser som påstår at de tilbyr ANETVA-, IRATA-, SOFT- eller FISAT-opplæring i Tilkomstteknikk, vennligst rapporter dette til aktuell organisasjon.

Takk for samarbeidet.

ANETVA, IRATA, SOFT og FISAT - sammen til fordel for Tilkomstteknikk samfunnet.

Les mer >

SOFT bidrar til sikrere arbeid i høyden

Samarbeid for Sikkerhet Bygg og Anlegg starter nå opp en styringsgruppe som skal sette arbeid i høyden i fokus. SOFT skal lede dette arbeidet sammen med Arbeidstilsynet. Forhåpentligvis kan det arrangeres et første møte i nær framtid hvor vi skal identifisere og prioritere områder fremover. Vi i SOFT er svært glade og takknemlige for tilliten vi har blitt vist. Nå har vi muligheten til å videreføre våre holdninger til arbeid i høyden inn mot et nytt område. Bygg og Anlegg er en viktig arena i arbeidslivet og dermed arbeid i høyden. Vi vil oppdatere medlemmene våre på fremdrift i arbeidet.

Les om nyheten til Samarbeid for Sikkerhet her: https://sfsba.no/2020/08/ny-arbeidsgruppe-fallulykker/

Les mer >

Hengetraume

Hengetraume, nå også omtalt som «hengesyndrom», har lenge vært innhyllet i en mystikkens tåke. Fra å være en tilstand registrert blant døde fjellklatrere og fallskjermhoppere hengende i tre, via litt mer medisinsk gjennomgang gjort av Haukeland Universitetssykehus, har man nå tatt dette et steg videre gjennom testing.

Les mer >

<> Neste >